Stop nasilju i širenju mržnje

Odbornici vladajuće koalicije u Skupštini opštine Apatin okupili su se danas u skupštinskoj sali sa namerom da daju podršku svojim kolegama širom Srbije, kao i poslanicima parlamenta Republike Srbije a sa ciljem sprečavanja urušavanja institucija, širenja mržnje, nasilja i netrpeljivosti koje viđamo na ulicama Srbije.
Vlast, kako u našoj opštini, tako i na drugim nivoima, izabrana je voljom građana na izborima. Ti izbori su pokazali da ogromna većina građana daje podršku politici koju vodi Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ovim putem želimo da poručimo da su neki naredni izbori, a ne ulica, način da se obezbedi većina u skupštinama i na taj način vrši vlast. Bilo kakvi nasilni upadi u državne institucije predstavljaju pokušaj prekrajanja volje naroda i kršenje ustavnog poretka Republike Srbije i mi ih kao odbornici Skupštine opštine Apatin nećemo dozvoliti.
Shvatamo ozbiljnost situacije u čitavoj zemlji i spremni smo da zaštitimo institucije u kojima predstavljamo građane koji su nas izabrali. Srbija je, kao što je jučerašnji skup u Novom Sadu pokazao, zemlja u kojoj većinu čine pristojni i časni ljudi, spremni da marljivo rade za dobrobit svojih porodica, gradova i države. Manjina koja smatra da ima pravo da nasiljem, uvredama i pretnjama maltretira većinu građana Srbije imaće priliku da pokaže svoju realnu veličinu na nekim narednim izborima. Do tada, pozivamo institucije Republike Srbije da učine sve što je u njihovoj nadležnosti i spreče nasilne akte u režiji bahatih i osionih opozicionih funkcionera, kojih smo svakodnevno svedoci.

OO SNS Apatin