fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Stotine letova u Argentini otkazano zbog štrajka radnika u vazdušnom saobraćaju

Letovi

Stotine letova u Argentini je otkazano, a desetine drugih odloženo, nakon što su sindikati radnika u vazdušnom saobraćaju stupili u celodnevni štrajk širom zemlje zbog zahteva za veće plate.

Državna avio-kompanija Aerolineas Argentinas saopštila da je 331 let ugrožen štrajkom, na koji su pozvala tri sindikata koja okupljaju zaposlene u vazdušnom saobraćaju, preneo je AP.

Agencija navodi da je većina od oko 50 aerodroma danas u zemlji otvorena, ali su avio-kompanije otkazale stotine letova, a na najvećem aerodromu u zemlji Ezeiza, na periferiji Buenos Ajresa, radile su samo niskotarifna kompanija Flibondi i Ameriken Erlajns.

Aerolineas Argentinas očekuje da će se štrajk odraziti na skoro 24.000 putnika putnika samo te državne kompanije, a gubitak se procenjuje na oko dva miliona dolara. Članovi sindikata krive vladu za slom pregovora o platama, a tenzije su počele prošle nedelje nakon što je argentinska vlada predložila povećanje plata za 12 odsto, koje su tri sindikata ocenila nedovoljnim.

Ovaj štrajk je usledio nakon što je inflacija u Argentini naglo porasla poslednjih meseci, mahom kao rezultat devalvacije lokalne valute od 50 odsto, koju je sprovela vlada predsednika Havijera Mileja i ukidanja subvencija za javni prevoz i usluge poput distribucije struje.

Tagovi:
Pročitajte još: