Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Strah od terorističkog napada: Katedrala u Kelnu ostaje zatvorena do daljnjeg

Most

Zbog povišenog stepena opasnosti od terorističkih napada katedrala u Kelnu i dalje ostaje zatvorena za posetioce uz izuzetak ulaska vernika na mise.

“Za ulaske u katedralu iz liturgijskih razloga, poput prisustvovanja misi ili ispovesti, biće omogućen pristup nakon policijske kontrole. Za ostale vrste poseta katedrala iz bezbednosnih razloga i dalje ostaje zatvorena”, navodi se u zajedničkom saopštenju policije i Kelnske nadbiskupije.

Tako katedrala u Kelnu, najposećeniji turistički lokalitet u Nemačkoj, ostaje zatvorena između Božića i Nove godine kada katedralu obično poseti preko 100.000 turista.

Kelnski nadbiskup Rajner Maria Velki zahvalio se policiji koja se, kako je rekao, pobrinula za to da su vernici u katedrali bez straha mogli da proslavi Božić, prenosi Hina.

Sigurnosne mere uvedene su još prošlog vikenda zbog sumnje da se pripremaju teroristički napadi s islamističkom pozadinom na katedrale u Kelnu i Beču.

U vezi sa mogućim napadima u Nemačkoj je uhapšena jedna osoba koja je od ranije poznata policiji kao militantni islamista.

Tagovi:
Pročitajte još: