Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Studenti Ekonomskog fakulteta prvaci sveta

Ekonomski fakultet

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić pobednici su međunarodnog takmičenja “High Bridge Global Case Competition 2023” koje je realizovala konsultantska akademija High Bridge koja se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u vodećim konsultantskim kućama.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.000 učesnika raspoređenih u preko 300 timova.

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu koji je imao zadatak da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z.

Nakon uspešno savladanog polufinala i plasmana u finale, tim je prezentovao rešenje ispred panela ex-MBB konsultanata.

Detaljna analiza i rešenje su ih doveli do prvog mesta na globalnom takmičenju.

– Naša najveća prednost je detaljan pristup uz opsežno istraživanje. Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke. Ono što je posebno oduševilo sudije bila je detaljna analiza troškova, koja nam je zajedno sa kreativnošću našeg rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu – rekla je Ilda Đukić po povratku u Beograd.

Rešavanju studije slučaja pristupili su utvrđivanjem svih zahteva i detaljnim istraživanjem šta najviše nedostaje novozaposlenima i koje veštine predstavljaju najveći problem.

– Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu – kazao je Mihajlo Šipić.

Takmičenje puno uspomena

Studentkinja Mina Tomić poručila je da joj je bilo pravo zadovoljstvo da učestvuje da ovom takmičenju sa njenim sjajnim timom.

– Sjajna prezentacija sadržajna odgovorima na zadatu temu, ali i vizuelni prikaz bili su ključni faktori koji su nam doneli pobedu. Uspeli smo da impresioniramo sudije koje imaju izuzetno iskustvo – rekla je Tomićeva.

Takođe, student Petar Ilić smatra da je bilo najteže povezivanje svih ideja u jednu koherentnu celinu.

– S obzirom da smo poprilično uigrani, vrlo brzo so se usaglasili šta je potrebno da uradimo i prešli smo na detaljnu razradu svakog segmenta rešenja. Momenat prolaska u finale je definitivno bio neverovatan za sve nas, a kada smo saznali da smo pobedili, u prvi mah nam je bilo veoma teško da poverujemo u to. Sa ovog takmičenja nosimo mnogo uspomena, od smeha i adrenalina, do stresa i pritiska, ali sve to doprinosi našem iskustvu da postanemo sve bolji i bolji, i da kao tim budemo još usklađeniji – zaključuje Ilić.

Tagovi:
Pročitajte još: