Sutra Dan žalosti u opštini Kula

Povodom smrti predsednika Skupštine opštine Kula Damjanović Bobana, Opštinsko veće opštine Kula, na današnjoj sednici proglasilo je 27. januar 2021. godine (SREDA) za Dan žalosti u opštini Kula.

Tim povodom organi, organizacije i druga pravna lica na teritoriji opštine Kula koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Republike Srbije, zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine, odnosno zastavu opštine Kula spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

Radiodifuzne organizacije za informisanje na teritoriji opštine Kula dužne su da u svojim programima na Dan žalosti:

  • emituju Odluku o proglašenju Dana žalosti,
  • umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti,
  • usklade programsku šemu u vreme Dana žalosti.

Za vreme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije, zastave Autonomne pokrajine Vojvodine, zastave opštine Kula i zastave sportskih klubova opštine Kula.

Komemorativna sednica povodom smrti Bobana Damjanovića, predsednika Skupštine opštine Kula održaće se u sredu, 27. januara 2021. godine u 12 časova u Domu kulture Sivac.