fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sutra sneg u celoj zemlji? Meteorolog otkriva – hladni front prvo stiže u ove delove, kaputi i topla odeća obavezni!

Vreme

Danas će u Srbiji oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a krajem dana i tokom noći doći će do osetnog pada temprature i prelaska kiše u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

Danas pre podne će duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni. Krajem dana i tokom noći severozapadni vetar ponegde će imati olujne udare, a očekuju se i znatno niže temperature.

– Danas kišovito! Hladni front stiže popodne prvo u Vojvodinu i Mačvu do 19h biće kod Niša, vetar u skretanju na pojačan severozapadni sa udarima od 50-60 km/h ili do max 17m/s. U toku noći kiša će preći u sneg na planinama – istakao je meteorolog Ivan Ristić.

– Padaviska zona se brzo premešta na istok tako da će sutra glavnina padavina biti u brdovito – planinskom delu na istoku i jugoistoku naše zemlje gde se očekuje uglavnom sneg praćen jakim severozapadnim vetrom. U ostalom delu zemlje pretežno oblačno, hladno i vetrovito povremeno ima uslova za slabe padavine kiše u nižim i susnežice i snega u brdovito – planinskim krajevima. Najviša temperatura sutra izmedju 4°C i 8°C – dodaje.

Zbog jakog vetra i visinskog ciklona izvesni su i pljuskovi, ali i pojava kratkotrajnog snega u nižim predelima, navodi meteorolog Ristić.

Tagovi:
Pročitajte još: