Sve veći broj turista posećuje opštinu Apatin

U prostorijama Turističke organizacije Apatin održana je konferencija za medije na kojoj je direktor ove ustanove Nemanja Jović govorio o povećanju broja turista, čija tendencija rasta je nastavljena i u prošloj godini, što potvrđuju zvanični podaci koji su stigli iz republičkog zavoda za statistiku.

I ove, kao i prethodne godine zabeležen je rast broja turista, kao i rast broja noćenja. U odnosu na 2017. godinu, rast broja turista u 2018. je 21,57% , odnosno 14,7% ili oko 8000 noćenja više negu u 2017. Rezultat koji je naprevljen dobija još više na vrednosti i značaju ako se uporedi sa 2016. godinom, u odnosu na koju je veći broj poseta turista našoj opštini za 47,51%, odnosno u broju noćenja za 17,6%. Rezultat je premašio naša očekivanja i u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo ovim tempom. – poručuje direktor Turističke organizacije Apatin.

Kao jedan od razloga za povećanja broja turista, Nemanja Jović ističe specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banju Junaković koja je tome doprinela modernizacijom i proširenjem svojih sadržaja i ponuda, a tu su i vaučeri Vlade Republike Srbije za turistička putovanja u domaćim okvirima koji su dali svoj doprinos, na kraju svoj doprinos ovom rezultatu je dala i Turistička organizacija opštine Apatin svojim manifestacijama.

Kako bi se procenti dodatno povećali, na predstojećem sajmu u Beogradu je planirana promocija novog turističkog vodiča koji je napravljen za ovu priliku, a iskoristićemo priliku i da još jednom prezentujemo Apatinske ribarske večeri kao našu najvažniju i najposećeniju manifestaciju. – rekao je Jović

Izvor: Info služba
Opštine Apatin