fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Svečani prijem za Leonelu Cifrić

Leonela Cifrić, učenica sedmog razreda OŠ „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, osvojila je četvrto mesto na 31. Evropskom takmičenju o poznavanju saobraćaja, koje je u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) održano u gradu Ústí nad Labem (Češka).

Ona je kao deo četvoročlane srpske reprezentacije u jakoj konkurenciji FIA klubova iz 23 evropske zemlje pokazala da učenici iz kulske opštine u kontinuitetu postižu odlične rezultate ne samo u nacionalnim, već i u evropskim okvirima kada je reč o takmičenju učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje biciklom na poligonu.

Tim povodom je danas u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula održan svečani prijem koji je organizovao Savet za saobraćaj opštine Kula. Zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka čestitao je Leoneli na zavidnom znanju i uspehu koje pokazala na prestižnom evropskom takmičenju i uručio joj biciklo kao znak pažnje i podrške.

On je rekao da opština Kula u kontinuitetu beleži odlične rezultate kada je reč o poznavanju saobraćaja, a da svakako najveći doprinos tome pružaju nastavnici. – Važno je da ovoj temi posvetimo adekvatnu pažnju jer obrazovanjem dece kada je u pitanju pravilno ponašanje u saobraćaju dajemo svoj doprinos u smanjenju ukupnog broja povređene i stradale dece – kaže Valka.

Leonela Cifrić kaže da joj je bila čast da brani boje Srbije na ovako prestižnom takmičenju i da će znanje o saobraćaju deliti sa drugovima. Ona se zahvalila opštini Kula na poklonu i nastavniku Zdenku Šomođiju na podršci i posebno naglasila važnost razvijanja svesti o saobraćajnoj kulturi.

Pored članova Saveta za saobraćaj prijemu je prisustvovala Dragana Potpara, rukovodilac društvenih delatnosti i nastavnik OŠ „Petro Kuzmjak“ Zdenko Šomođi i roditelji.

Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi – navodi se u dopisu opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: