Svečano obeležen mesec starih u Kuli

Povodom oktobra, koji je Mesec starih osoba, održana je priredba u čast naših sugrađana. Sandra Babić, direktorica Doma za stare u Kuli, istakla je da je zadovoljna, kako saradnjom zaposlenih i korisnika, tako i saradnjom Doma i Opštine:

– Danas imamo to zadovoljstvo da prisustvujemo priredbi povodom oktobra, Meseca starih. Svake godine tradicionalno imamo bogat program u čijem fokusu su deca. Međutim, ovakve svečanosti nisu samo danas i jednom godišnje, već su česta pojava, s obzirom da su deca veliki broj puta u toku godine naši gosti. Pohvalila bih i saradnju sa našom opštinom, koja nam maksimalno izlazi u susret kad god je to potrebno .

Predsednik Opštine Kula, Perica Videkanjić, istakao je da ovaj svečani dan ne treba da bude praksa samo jednom godišnje, već da svakodnevno treba da posvetimo jedan deo vremena našim najstarijim sugrađanima:

– Ovi ljudi, u čiju čast je priređena priredba, su deo prošlosti i sadašnjosti ovog mesta i ove opštine i zaslužili su da im se posveti maksimalna pažnja. Lično sam veoma dirnut njihovim reakcijama na ovoj priredbi i ovim putem apelujem na naše sugrađane da, kad mogu, stanu i popričaju sa njima. Opština će nastaviti, na obostrano zadovoljstvo, da maksimalno pomaže rad Doma za stare, kako bi njegovi korisnici imali komfor kakav zaslužuju.

Priredba je protekla u atmosferi kakva i priliči ovakvoj vrsti događaja. Naši najmlađi sugrađani potrudili su se da svojim pevačkim i recitatorskim talentom izmame osmehe na lice naših starijih sugrađana. Na kraju, uz puno lepih reči i želja, priredba je završena na najlepši mogući način, uz obećanje najmlađih da je ovo samo nastavak druženja.

Izvor: kula.rs