Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Svečanost povodom Dana opštine Kula odložena do daljnjeg

Dan opštine Kula obeležava se 16. novembra. Odluka o obeležavanju Dana opštine Kula doneta je na sednici Skupštine opštine Kula 12. februara 2015. godine, dok je Komisija za utvrđivanje naziva ulica i određivanje praznika razmatrala dostavljene predloge i mišljenja i donela zaključak da se za Dan opštine utvrdi 16. novembar. A toga dana, podsetimo se, nakon četiri godine ratovanja, pobednička Srpska vojska oslobodila je i ove naše krajeve. Srpski dobrovoljac, Kuljanin Đura Bogojevac, na čelu svog voda u sastavu čete poručnika Radovana Matejića, došao je u svoj rodni grad kao oslobodilac, 16. novembra 1918. Dve nedelje kasnije u Novom Sadu, 25. novembra 1918., na Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, izglasano je prisajedinjenje Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji.
Prethodnih godina svečano smo obeležavali ovaj datum, kako i dolikuje. Ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije sa korona virusom, svečani program u Kulturnom centru Kula, dodela Godišnjih nagrada opštine Kula u 2020. godini, u znak javnog i posebnog društvenog priznanja za dokazane zasluge tokom epidemije korona virusa i uspešnog funkcionisanja opštine Kula u vreme vanrednog stanja i planirana izložba „U susret muzeju“ u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula se odlažu do daljnjeg.
-Zdravlje svih nas mora da ostane na prvom mestu, budite pažljivi prema sebi i drugima, poručio je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: