Takmičenje predškolaca u poznavanju saobraćaja

U petak, 26. maja, održano je takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa i vožnji bicikla u centralnom objektu Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima. Takmičilo se po dvoje predstavnika iz svake pripremno predškolske grupe iz svakog objekta sa teritorije opštine Odžaci.

Kao i svake godine, podršku ovom takmičenju pružila je Komisija za bezbednost u saobraćaju opštine Odžaci, koja finansira nagrade za najmlađe učesnike u saobraćaju. Nagrade je u ime lokalne samouprave dodelio pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić.

Takmičenje je organizovano u saradnji sa Policijskom stanicom Odžaci i auto školom “Signal”, koja je ove godine svakom učesniku dodelila slatki paket.

Deca su se takmičila u vožnji bicikla na poligonu i u teorijskom poznavanju saobraćajnih propisa. Najbolji su bili Andrej Suvočesmaković i Dario Merdanović iz grupe “Vrapčići”, objekat “Poletarac” u Odžacima, vaspitačica Slavice Malešev i Jelene Popović.

Drugo mesto pripalo je Katarini Rajković i Aleksi Bosniću iz objekta “Čarolija” u Deronjama, vaspitačice Aleksandre Milić.

Treće mesto zauzeli su Miloš Mašulović i Vlada Stoiljković iz grupe “Cvetići”, objekat “Poletarac”, vaspitačica Nele Dujić i Daliborke Ristić.

Takmičenje prati i likovni konkurs “Obiđi biciklom planetu”. Prvo mesto osvojila je Eva Mršić iz Odžaka, vaspitačica Slavice Malešev i Jelene Popović, drugo mesto Aleksa Mišković iz Bogojeva, vaspitačice Marije Dimković i treće mesto Andrej Spasić iz Karavukova, vaspitačice Slavice Stojević.

Izvor: Radio Odžaci