fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Još ne znate koje talente vaše dete ima: Odgovorite na ova pitanja i saznajte koji je njegov dar

Dete svira klavir

Da li je dete posebno dobro u slikanju, sviranju nekog instrumenta ili je zaista rođeno za sport? Saznajte u čemu bi vaš mališan mogao da bude dobar i postigne dobre rezultate, koji su njegovi skriveni talenti.

Zanemarite „slabosti“: prva stvar koju treba da uradite je da zaboravite sve stvari u kojima dete nije dobro ili ne pokazuje očekivane rezultate. Mnogo je bolje da se fokusirate na njegove jače strane i snage.

Potrebno je da odgovorite na pitanje u čemu je dete dobro, odnosno šta mu ide od ruke i lako, bez mnogo naprezanja. Ako mu nešto lako pada, to bi moglo da znači da ima talenta za to. U kom školskom predmetu je ono zaista dobro? Koje slobodne aktivnosti zaista rado i dobro obavlja?

Ono što je dobar pokazatelj jeste da posmatrate u čemu vaše dete može da poduči drugu decu, zašto mu drugari traže pomoć – ova oblast je sigurno njegov teren.

Ako ste odgovorili na pitanja, onda ćete lakše doći do saznanja o talenima deteta. Naravno, to može biti nekoliko oblasti, ne mora uvek biti jedan predmet ili jedna sfera interesovanja. Nikada ne zaboravite konsultaciju sa stručnjacima, odnosno predmetnim nastavnicima, trenerima, umetnicima… Kada do ovoga dođete potrudite se da podržite dete i razvoj njegovih talenata kroz dodatnu aktivnost, školu, obuku, edukaciju…

Tagovi:
Pročitajte još: