Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

“Tambura u srcu Deronja” uz Dejana Matića oduševila posetioce

U organizaciji Turističke organizacije opštine Odžaci i Mesne zajednice „Deronje“, a pod pokroviteljstvom opštine Odžaci, održana je i treća po redu „Tambura u srcu Deronja“.

Poznata manifestacija i ove godine je priredila kvalitetan i izuzetno sadržajan program, koji je za cilj imao da prikaže sve ono po čemu su stanovnici Deronja poznati.

U skladu sa tim, prisutni su mogli da uživaju u kulinarskim specijalitetima poput pasulja i ovčijeg paprikaša, a potom i da se zaslade preukusnim krofnama koje su mnogobrojne domaćice iz udruženja žena pripremile na „Krofnijadi“, koja je održana u sklopu ove manifestacije.

Kulturno-umetnička društva koja su došla iz cele Srbije, predstavila su svoje kulturno nasleđe kroz igru, pesmu i narodne nošnje, a muzički deo manifestacije vodio je tamburaški orkestar Neše Jovanovića. U nastavku večeri koncert je održao jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike, Dejan Matić.

Organizator, Igor Praća, smatra da je i ove godine sve realizovano na odličnom nivou, te se zahvalio svim posetiocima, ali i stanovnicima Deronja koji se za ovo svake godine temeljno pripremaju. Praća je poželeo sjajnu atmosferu  i naredne godine, kako bi ova manifestacija nastavila da se razvija i kako bi bila što bolja, brojnija i uspešnija.

Tagovi:
Pročitajte još: