fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Tanasković: Za nedelju dana više od 10.000 poljoprivrednika uzelo broj za pristup platformi eAgrar

Jelena Tanasković

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je za sedam dana više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača preuzelo parametre za svoj eID broj i pozvala sve poljoprivrednike da odu do pošte ili najbliže poljoprivredne savetodavne i stručne službe i završe taj prvi korak za pristup platformi eAgrar.

Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi, kažu u ministarstvu.
Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu parametre za eID.

Ministarka Tanasković obišla je u Valjevu filijalu pošte, gde je preuzela svoje parametre i QR kod za instalaciju aplikacije ConsentID, neophodnog koraka za sve poljoprivredne proizvođače u procesu registracije i prijave na portalu eID.

Stručna podrška na 34 lokacije u Srbiji

Nakon toga, Tanaskovićeva se uputila u Poljoprivrednu savetodavnu i stručnu službu (PSSS) Valjevo gde su joj zaposleni pružili svu potrebnu pomoć i informacije kako bi zajednički obavili ovaj proces.

Tanaskovićeva je imala priliku da se i sama uveri da se ceo postupak može završiti za nekoliko minuta i još jednom dodala da su svim poljoprivrednicima kojima su potrebne informacije ili pojašnjenja, na raspolaganju u svakom trenutku PSSS.

“Naši službenici u PSSS na 34 lokacije širom Srbije obučeni su da poljoprivrednim proizvođačima pruže svu neophodnu pomoć i podršku u procesu registracije. Pozivam još jednom sve naše poljoprivredne proizvođače da dođu u poštu ili svoju PS S S i uzmu svoj eID i urade taj prvi korak registracije kako bi bili spremni za naredni korak, što se tiče eAgrara”, rekla je Tanaskovićeva.

Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Tagovi:
Pročitajte još: