Taste Atlas objavio listu mesta gde se jedu najbolji ćevapi na svetu

Stranica Taste Atlas napravila je spisak 23 mesta gde možete pojesti najbolje ćevape. Grad Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svetu.
Ćevabdžinica “Željo” je na prvom mestu, a preporuku je dobila od National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mestu je ćevabdžinica “Petica-Ferhatović”, koju je preporučio David Hofman (Hoffmann) i 24 kritičara hrane.
Ne trećem mestu je ćevabdžinica “Kod Muje” iz Banje Luke, koju je preporučio Mondo i osam kritičara hrane.
U top deset ušli su i Restoran “Limenka” iz Tuzle, koji je preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica “Hodžić”, “Zlaja” iz Tuzle, “Tima-Irma” iz Mostara, “Kastel” i “Specijal”iz Sarajeva, i “Pivnica Taverna” iz Tuzle.
Na ostalih 13 mesta našli su se ćevabdžinica “Hari” iz Travnika, “Znam” i Dženita” iz Sarajeva, Roštiljnica A&D iz Banja Luke, “Mrkva” iz Sarajeva, “Bešlić” iz Zenice, “Kurto” iz Sarajeva, “Banjalučanka” iz Banja Luke, “Sarajka” iz Tuzle, “CT European Cafe&Grill” iz Sjedinjenih Američkih Država, “Kod Seje” iz Zenice, “Braća Zmajevi” iz Sarajeva, kao i ćevabdžinica “Savčić” iz Beograda.
Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mlevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.
Inače na sajtu Taste Atlas možete pronaći gde možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svetu.
Foto: RossHelen/shutterstock.com
Preuzeto: eKapija