Tekstilac osvojio bod na gostovanju u Turiji

Remi i dva ubedljiva poraza, bilans je ekipa iz opštine Odžaci u 10. kolu Vojvođanske fudbalske lige “Sever”.

Tekstilac iz Odžaka je osvojio bod na gostovanju u Turiji odigravši 1:1 sa domaćom Mladosti. Polet iz Karavukova je poražen u Somboru kod lidera prvenstva, Radničkog 1912, bilo je 5:1 za domaće igrače, dok je Sloga u Čonoplji savladala BSK iz Bačkog Brestovca rezultatom 5:0.

Vodeći je Radnički 1912 sa 28 bodova. Tekstilac na petom mestu ima 17 bodova, Polet je četrnaesti sa 8, a BSK na začelju sa 3 boda.

Narednog vikenda Tekstilac dočekuje Crvenku, Polet u Karavukovu igra protiv OFK Vrbasa, dok se BSK sastaje sa ekipom Tavankuta takođe na svom terenu.

Druga pobeda OFK Odžaka

Ekipa OFK Odžaka je došla do druge pobede u prvenstvu u 10. kolu Područne lige Sombor. U Odžacima su gostovala Krila Krajine, a domaćin je slavio minimalnim rezultatom – 1:0. Manje uspešan bio je Radnički 1918 iz Ratkova koji je ubedljivo izgubio na gostovanju kod Starog grada u Bačkoj Palanci – završeno je 4:0.

Stari grad se ovom pobedom učvrstio na prvom mestu na tabeli sa 21 bodom. Radnički na trinaestom mestu ima 10 bodova, dok je ekipa OFK Odžaka i pored trijumfa ostala poslednja sa 6 bodova, koliko ima i pretposlednji Polet iz Sivca.

U Ratkovu se u sledećem kolu sastaju Radnički 1918 – OFK Odžaci u opštinskom derbiju.

Zadrugar bolji od OFK Šikare

Zadrugar iz Srpskog Miletića je na svom terenu bio bolji od somborske OFK Šikare sa 4:1, dok su u Deronjama Omladinac i Dunav iz Bačkog Monoštora odigrali 2:2. To su susreti 8. kola Međuopštinske lige Sombor 1. razred.

Deronjčani su ostali peti na tabeli i sada imaju 13 bodova, dok su Miletićani sa tri nova boda pobegli od dna tabele. Deveti su i imaju 7 bodova. Na vrhu su Kordun iz Kljajićeva i Aleksa Šantić sa po 18 bodova.

Aleksa Šantić u sledećem kolu dočekuje ekipu Zadrugara, dok će Omladinac na noge Jedinstvu iz Ribareva.

Borac i Lider remizirali u gostima

U 8. kolu Međuopštinske lige Sombor 2. razred Lider iz Odžaka je odigrao 1:1 u Stanišiću sa istoimenom ekipom, a isti rezultat bio je u Bezdanu gde je Sport dočekao Borac iz Bačkog Gračaca. Panonija je na domaćem terenu u Laliću izgubila od Telečke 0:3.

Stanišić 1920 na prvom mestu ima 19 bodova, drugi je sada Graničar iz Riđice sa 18, Borac je treći sa 17, a Lider četvrti sa 13 bodova. Panonija na sedmom mestu ima 7 bodova.

Parovi sledećeg kola: Borac – OFK Metalac Sombor, Lider – Sport i Dinamo 1923 Bački Breg – Panonija.

Izvor: Radio Odžaci