Tekstilac – Vrbas 2:1, podela bodova u Bačkom Brestovcu

U Vojvođanskoj fudbalskoj ligi “Sever” odigrane su utakmice 2. kola. Tekstilac je do prve pobede u novom prvenstvu došao na domaćem terenu u Odžacima u duelu protiv OFK Vrbasa. Utakmica na Gradskom stadionu završena je rezultatom 2:1. U Bačkom Brestovcu su se sastali opštinski rivali, BSK i Polet iz Karavukova, a bilo je 1:1.

Rezultati ostalih susreta: Mladost (Turija) – Tisa (Adorjan) 2:3, OFK Mladost Apa (Apatin) – Budućnost (Mladenovo) 2:1, Radnički (Sombor) – Mladost (Bački Petrovac) 2:0, Crvenka – Radnički 1912 (Sombor) 0:1, Sloga (Čonoplja) – Bajša 2:1 i Tavankut – Bačka (Pačir) 1:4.

Polet narednog vikenda dočekuje Radnički iz Sombora, Tekstilac se sastaje sa ekipom Mladosti u Bačkom Petrovcu, dok BSK putuje u Mladenovo na megdan ekipi Budućnosti.

Proteklog vikenda na programu su bile i utakmice 2. kola Područne lige Sombor. Ubedljiv poraz doživela je ekipa OFK Odžaka na gostovanju u Bačkoj Palanci gde je domaći Stari grad slavio sa 5:0. Radnički 1918 je u Ratkovu odigrao 3:3 sa ekipom Rusina iz Ruskog Krstura.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Hercegovac (Gajdobra) – Krila Krajine (Bačka Palanka) 1:3, Lipar – Vojvodina (Tovariševo) 2:2, Budućnost (Parage) – Kulpin 3:2, Tvrđava (Bač) – Polet (Sivac) 1:1, Slavija (Pivnice) – Kula 3:0 i Borac 46 (Obrovac) – ŽAK (Sombor) 4:1.

Ekipa OFK Odžaka u sledećem kolu dočekuje Hercegovac, dok Ratkovčani gostuju kod Krila Krajine.

Izvor: Radio Odžaci