Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Telegram uvodi pretplatu: Šta to znači za sve nas i šta dobijamo time

Telegram

Osnivač kompanije, Pavel Durov, potvrdio je da će Telegram dobiti Premium plan pretplate.

Telegram je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenjivanje poruka. Postao je poznat po raznim funkcijama koje je nudio mnogo pre svojih konkurenata, kao i po privatnosti. Iako je aplikacija trenutno besplatna, Telegram je potvrdio svoje planove da uvede novi Premium plan sa dodatnim funkcijama.

Šuškalo se već neko vreme da će se ovakva promena desiti, a sada je tu novinu potvrdio i osnivač aplikacije, Pavel Durov, koji je podelio neke detalje o tome kako će Telegram Premium funkcionisati.

Prema Durovu, Premium plan je kreiran za korisnike koji su tražili od kompanije da “ukloni trenutna ograničenja aplikacije”. Kako je objasnio osnivač platforme, to uključuje visoke troškove servera. Ovde na scenu stupa Telegram Premium, kao plan pretplate koji će otključati više funkcija za korisnike kojima je to potrebno.

Durov kaže da će Telegram Premium pružiti “dodatne funkcije, brzinu i resurse”. Za sada se “dodatne funkcije” odnose na slanje velikih datoteka i ekskluzivne animirane reakcije i stikere. Premium korisnici će takođe prvi dobiti nove besplatne funkcije.

Šta će se desiti sa korisnicima Telegrama koji ne plaćaju pretplatu?

Pavel Durov uverava da će sve trenutne funkcije u aplikaciji ostati besplatne, kao i da će u budućnosti biti još mnogo novih besplatnih funkcija. Besplatni korisnici će takođe moći da vide dokumente, reakcije i nalepnice koje šalju Premium korisnici.

Telegram je pokušavao da nađe način da zaradi novac od platforme. Kompanija tvrdi da uprkos njenim naporima da kreira reklame fokusirane na privatnost na javnim kanalima, veruje da Telegram treba da finansiraju primarno njegovi korisnici, a ne oglašivači.

Telegram Premium će biti dostupan krajem ovog meseca, ali informacija o ceni pretplate još uvek nema.

Preuzeto: smartlife.rs

Foto: Pexels

Tagovi:
Pročitajte još: