fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

TikTok uvodi zabranu za mlađe od 18 godina! Biće potrebna posebna šifra za korišćenje, ovo su svi detalji

TikTok

Kao primer naveo je slučaj devojčice (13) korisnice koja je nekoliko minuta od otvaranja naloga, u svoj “fid” počela da prima sadržaje o poremećajima ishrane i samopovređivanju.

Zato smatra kako ova mera to neće bitno promeniti i da je potrebno ne samo ograničiti vreme koje se provodi na mreži nego i oštru kontrolu štetnog sadržaja.

U septembru 2021. TikTok je objavio da ima više od milijardu aktivnih mesečnih korisnika, što ga čini jednom od najvećih društvenih mreža na svetu.

Oglašivači naglašavaju da je platforma ključna da dopre do onih mlađih od 34 godine, grupe koja navodno čini većinu TikTok korisnika.

Bajden zabranjuje TikTok?

Kitet za spoljne poslove Predstavničkog doma u SAD usvojio predlog zakona koji bi predsedniku Džozefu Bajdenu dao ovlašćenje da u SAD zabrani TikTok.

Komitet je glasao sa 24 glasa za i 16 protiv odobrenja mere kojom se Bajdenovoj administraciji daju ovlašćenja da zabrani aplikaciju koju koristi više od 100 miliona Amerikanaca, za koju se veruje da predstavljaju bezbednosne rizike.

SAD su ukinule pravo korišćenja TikToka u različitim institucijama i državnim organima, a potom je za njima krenula i EU

Iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) saopštili su da iz bezbednosnih razloga usklađuju svoju odluku sa Evropskom komisijom, koja će zvaničnicima EU zabraniti da na telefonima instaliraju i koriste TikTok aplikaciju. Ograničenja zvanično stupaju na snagu 15. marta.

Tagovi:
Pročitajte još: