fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Torta sa malinama

Torta sa malinama

Sastojci:

  • 125 g putera
  • 125 g šećera
  • 2 kesice burbon vanilin šećera
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • Pola kesice praška za pecivo
  • Pola ravne kašičice cimeta
  • 100 g badema (u listićima)
  • 300 g malina (ili drugo bobičasto voće)
  • 75 g šećera u prahu
  • 250 ml prave slatke pavlake (ne biljne)

Priprema:

Umutite puter penasto, dodajte 100 g šećera, jedan vanilin šećer i žumanca. Zatim umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Podelite testo na dva dela i rasporedite ih u dva okrugla kalupa prečnika 22 cm, obložena papirom za pečenje.

Penasto umutite belanca i premažite polovinu preko svake kore. Pospite mešavinom ostatka šećera (25 g), badema, cimeta i vanile. 

Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Izvadite kore iz rerne, ostavite ih da se prohlade na papiru, a zatim ih stavite u frižider da budu potpuno hladne.

Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i sveže maline, pa sve dobro promešajte.

Stavite jednu koru na tanjir za serviranje (skinutu s papira), premažite polovinom fila, dodajte drugu koru (skinutu s papira), rasporedite ostatak fila, pospite ostatkom badema, ukrasite s još malo svežih malina i vratite u frižider do serviranja.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: