fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Tri miliona dinara za rekonstrukciju košarkaškog terena u Kuli

Tri miliona dinara za rekonstrukciju košarkaškog terena u Kuli

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je dana sa svojim saradnicima opštinu Kula, gde su nakon radnog sastanka u kabinetu predsednika opštine Kula Damjana Miljanića, zajedno obišli rekonstruisani košarkaši teren u Kuli, koji je sa 3 miliona dinara potpuno finansiran iz pokrajinskog budžeta.

Basta je ovom prilikom istakao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznaje potrebe manjih sredina kada je u pitanju unapređenje sportske infrastrukture.

Tri miliona dinara za rekonstrukciju košarkaškog terena u Kuli

“Danas smo u opštini Kula i došli smo na novi, rekonsturisani teren. Pokrajinski sekretarijat je prepoznao potrebu ljudi iz opštine Kula i uložio je 3 miliona dinara u rekonstrukciju ovog terena. Izuzetno je važno ulagati u sportsku infrastrukturu, jer privlačimo omladinu i sve vremenske kategorije da dođu ovde i da se bave sportom, što rekreativno, što profesionalno “, kazao je Basta.On je naglasio da Pokrajinski sekretarijat veoma ulaže u sportsku infrastrukturu na teritoriji cele APV.

Tri miliona dinara za rekonstrukciju košarkaškog terena u Kuli

“U toku ove godine je uloženo oko 86 miliona dinara za sportsku infrastrukturu, a u septembru nas očekuje rebalans kada će biti opredeljeno još 50 miliona dinara za ulaganja u sportsku infrastrukturu, što su izuzetno velika sredstva“, rekao je sekretar Basta.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je rekao da opština Kula nastavlja tradicionalno dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, kao i sa ostalim organima i da pravi dalje planove za ulaganja u sport.

„Ovaj teren i ova pozicija nam je bila veoma značajna, jer se okuplja veliki broj dece. Pokrajinski sekretarijat je u potpunosti isfinansirao rekonstrukciju terena, što je omogućilo opštini Kula da ulaže sopstvena sredstva u druga igrališta i druge terene. Ideja je da u narednom periodu u gotovo svakom naseljenom mestu terene rešimo na ovaj način, jednom novom tehnologijom“, rekao je predsednik Miljanić.

Košarkaški teren u Kuli u ulici Marka Peričina – „Čuretov teren“, opremljen je novom specijalnom podlogom, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama, a teren je još i osvetljen i pokriven video nadzorom.

Tagovi:
Pročitajte još: