Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tri najčešće greške kod uređenja male kuhinje: Saveti kako da uštedite prostor

Kuhinja

Male kuhinje predstavljaju veliki izazov za uređenje. Nije lako napraviti balans između želja i mogućnosti zbog funkcionalnosti samog prostora. Dizajneri enterijera ukazuju na stvari na koje treba obratiti pažnju.

Zaboravite na male podne pločice

Ljudi često misle da su male podne pločice u manjoj kuhinji najbolje rešenje jer su proporcionalne prostoriji. To je pogrešno, ističu stručnjaci za uređenje enterijera. Umesto toga iskoristite veće pločice za pod jer će one vizuleno da prošite prostor. Ovaj efekat će biti još naglašeniji ako odaberete pločice u svetlijim nijansama.

Zaboravite na veliki sto

U želji da što više stvari smeste u mali prostor mnogi stave i veliki sto za ručavanje sa stolicama. To nije pametno rešenje ako imate malu kuhinju, već sto na rasklapanje. Tako možete da uživate u obrocima, a i u slobodnom prostoru kada sto sklopite.

Zaboravite na kuhinjske ormariće samo s jednom policom

Optimizujte prostor za odlaganje stvari kada raspolažete s malim kuhinjama. Birajte kuhinjske elemente i police u koje možete da smestite što više stvari.

Ako je to moguće, odaberite i ormariće s kliznim vratima jer ćete tako dodatno uštedeti na prostoru. Dodatan prostor dobićete ako na zidove stavite kuke i na njih obesite tiganje, lonce i pribor za kuvanje.

Tagovi:
Pročitajte još: