Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tri žrtve pada aviona u Masačusetsu: Stradali vlasnica škole letenja, instruktor i pilot-student

Pad aviona

Tri osobe poginule su u padu aviona koji se srušio u šumskoj oblasti američke savezne države Masačusets, saopštili su američki zvaničnici.

Nastradali su vlasnica škole letenja, instruktor i pilot-student.

Dvomotorni avion Bičkraft 55 Beron poleteo je sa regionalnog aerodroma Vestfild-Barns i srušio se u blizini Lejdena, navela je policija.

Žrtve su identifikovane kao Frederika Bolard (53), vlasnica škole, instruktor Vilijam Hempton (68) i probni pilot Čad Dejvidson (29), preneo je Njujork post.

Spasilačke službe su locirale olupinu i izvukle tela nastradalih, objavio je portal Boston 25.

Bolard je uvrštena u “Žene od uticaja” 2023. godine, što je titula koju joj je dao poslovni žurnal “Biznis Vest”, gde je detaljno govorila o svom letačkom iskustvu.

U saopštenju Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja navodi se da je istražitelj poslat na lice mesta nakon što se avion srušio “pod nepoznatim okolnostima”.

Očevidac Mark Dupri rekao je da je stajao na raskršću Lejden Rouda i Barton Rouda, kada je gledao kako se avion spuštao spiralno sa neba.

“Mislio sam da se neko poigrava radeći akrobacije, sve dok nije počeo da strmoglavo pada”, rekao je Dupri za Grinfild rikorder.

Tagovi:
Pročitajte još: