fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Trik da vam jagode ostanu sveže i do tri nedelje! Jednostavnije, a efikasnije ne može!

Jagode

Uveliko kreće sezona jagoda koju su mnogi od nas jedva dočekali. Ali koliko puta nam se dogodilo da ih kupimo, pogotovo čim se pojave pa su im i cene baslosnovne, a onda već posle bukvalno samo jedne noći one počnu da trule pa smo prinuđeni da ih bacimo.

Upravo to se dešava i sa mnogim drugim voćem, pa se preporučuje da ukoliko kojim slučajem znate da nećete odmah da ga jedete, kupite omiljene prirodne poslastice u ne tako zrelom stanju.

Srećom, internet je prepun saveta ljudi su isprobali gotovo sve trikove, pa je tako na društvenoj mreži TikTok osvanuo snimak poznate blogerke koja je sa svojim pratiocima, ali i sa čitavim svetom, podelila savet kako da se svežina tek kupljenih jagoda održi i do dve nedelje.

U pitanju je Stef Đilioti koja tvrdi da je njen trik veoma lak i jednostavan, a što je najvažnije, ne oduzima mnogo vremena.

Kao prvo, tvrdi Stef, jagode, niti bilo koje drugo voće, nikako ne treba držati u kesi, već ga treba oprati i staviti u staklenu posudu koja se zatvara kako bi bile zaštićene od dodatne vlage iz frižidera.

Idealna staklena posuda sa poklopcem je klasična tegla.

 U tegli, umesto u kesi ili plastičnoj kutiji, jagode će ostati sveže 2-3 nedelje, umesto 2-3 dana – tvrdi blogerka.

Budući da je taj snimak “planuo” na TikToku, ređali su se komentari u kojima su se zadovoljni korisnici zahvaljivali na uputstvima.

Jedna korisnica je dodala detalj koji je od bitnog značaja za čuvanje svežine voća.

– Pošto je naš frižider pun vlage, ne samo da se savetuje da voće izvadite iz kese i stavite u staklenu posudu, već na njeno dno, kao i ispod poklopca, stavite papirni ubrus – navela je ona.

Kako je objasnila, ubrus će dodatno upiti preostalu vlagu i jagode će biti sočne i ukusne baš kao na dan kada su kupljene. To, tvrdi se, važi i za svo drugo sitnije voće.

Preuzeto: srecna.republika.rs

Foto: Pixabay

Tagovi:
Pročitajte još: