fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Triniti” na aukciji u Švajcarskoj: Cena skeleta praistorijskog dinosaurusa dostići će 9 miliona dolara!

Trinit

Zainteresovani kupci skeleta tiranosaurusa reksa, koji je sastavljen od ostataka iskopanih na tri lokacije u Sjedinjenim Američkim Državama, moraće da izdvoje između 5,6 i 8,9 miliona dolara na današnjoj aukciji u Švajcarskoj.

Kako piše AP, skelet Ti-reksa je sastavljen od 293 kosti, dugačak je 11,6 metara i visok 3,9 metara.

Američka agencija navodi da je skelet nazvan “Triniti” i da je sastavljen od primeraka koji su otkopani između 2008. i 2013. godine.

Švajcarska aukcijska kuća “Koler” saopštila je da “originalni koštani materijal” čini više od polovine restauriranog fosila, kao i da je njegova lobanja posebno retka i veoma dobro očuvana, za razliku od većine fosila čije glave nikada nisu pronađene.

U ovom slučaju postoje zaista originalne kosti lobanje tiranosaurusa koje sve potiču od istog primerka, navodi se u aukcijskom katalogu.

Današnjom prodajom skelet Ti-reksa se prvi put pojavio na aukciji u Evropi, piše AP.

Ti-reks je živeo na Zemlji pre oko 65 miliona godina, a studija objavljena u časopisu “Science” pre dve godine procenjuje da je na planeti živelo ukupno 2,5 milijardi dinosaurusa.

Pre dve godine, kostur triceratopsa, poznatog kao “Veliki Džon”, kojeg je Ginisova knjiga rekorda proglasila najvećim na svetu, prodat je za 6,6 miliona evra privatnom kolekcionaru na aukciji u Parizu.

Tagovi:
Pročitajte još: