Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U Apatinu obeležen Dan Roma

Obeležen Dan Roma

U Domu kulture romskog naselja u Apatinu, obeležen je Dan Roma svečanim prikazivanjem filma “Ko su Romi?/ Da se bolje razumemo!-Po šukar te haljovamen!”. Manifestacija je okupila prisutnu publiku, goste iz lokalne samouprave, kao i predstavnike Romacted programa, a sve u cilju promocije i očuvanja romske kulture i identiteta.

Film “Ko su Romi” predstavlja intimnu priču o životu Roma, njihovim tradicijama, izazovima s kojima se suočavaju i bogatstvu njihove kulture. Prikazivanje filma bilo je prilika za prisutne da se bolje upoznaju sa romskom zajednicom i da se podstakne dijalog o važnim pitanjima vezanim za prava i integraciju Roma u društvo.

Koordinatorka za Romska pitanja opštine Apatin, Danijela Ignac, obratila se prisutnima ističući značaj poštovanja i razumevanja različitosti, te podršku lokalne samouprave u promociji jednakosti i prava svih građana. Naglasila je važnost očuvanja romske kulture i tradicije kao neizostavnog dela kulturnog identiteta lokalne samouprave.

Ovaj događaj predstavlja još jedan korak ka unapređenju međuetničke tolerancije, razumevanja i saradnje u lokalnoj zajednici, te istovremeno pruža priliku da se romska kultura predstavi u pravom svetlu i dostojanstveno obeleži Dan Roma.

Tagovi:
Pročitajte još: