U Apatinu obeležen Međunarodni dan posvećen osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom

Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana posvećenog osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić organizovao je prijem za predstavnike udruženja, predstavnike apatinskog Centra za socijalni rad te korisnika Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim poteškoćama pri ovom centru iz Apatina.

Škrbić je pozdravljući okupljene izrazio zahvalnost što su se odazvali njegovom pozivu da zajedno obeleže 3. decembar u Apatinu. Prema njegovim rečima, cilj današnjeg prijema je želja da se ukaže na značaj i potrebu unapređenja kvaliteta života osoba koje žive sa invaliditetom, ali i poruka javnosti kojom bi se podigla svest o problemima  te važnosti  uključivanja osoba sa sa invaliditetom i intelektualnim poteškoćama u sve aspekte života.

Predsednica Društva za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Apatin, Marija Bogić zahvalila se lokalnoj samoupravi na prijemu, Centru za socijalni rad, zaposlenima u odeljenju Dnevnog boravka i svima onima koji pružaju podršku udruženjima i korisnicima kako bi im svakodnevni život učinili boljim i sadržajnijim.

Nikolina Sučević, direktorka Centar za Socijalni rad se takođe zahvalila predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi na organizovanju današnjeg skupa i podsetila na izložbu radova korisnika Dnevnog boravka u galeriji Meander, koja je postavljena do 14. decembra.

Nakon prijema, inkluzivni hor u kojem učestvuju korisnici Dnevnog boravka izveo je pripremljene kompozicije nakon čega su uz prigodan koktel i posluženje upoznati sa istorijom zdanja, skupštinskom salom u kojoj se održavaju sednice lokalnog parlamenta, ali i drugim podacima koje su im pružili predsednik opštine i zaposleni u lokalnoj samoupravi.

Izvor: Radio Dunav