Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U avionu sa decom: 7 saveta za bezbrižan put

Godišnji odmori i letovanja sa malom decom u potpunosti se razlikuju od onoga na šta ste navikli dok ste putovali kada niste bili roditelj.

Bez obzira da li na put idete sa manjim ili većim mališanom, sigurni smo da će vam ovi saveti biti od pomoći ako ove godine na odmor idete avionom:

1. Isplanirajte svoje putovanje

Prvi korak za uspešno putovanje je da ga prvo isplanirate. Ovo znači da date sebi dovoljno vremena pre nego što se čekirate na aerodromu i pređete pasošku kontrolu. Napraviti sebi raspored gde i kada treba da budete i u koje vreme pomoći će vam da vi i vaša deca ne budu pod stresom. Takođe, nećete propustiti let.

2. Koristite dečji servis

Mnogi aerodromi imaju u ponudi servis za porodice koje putuju sa decom. Za informacije o ovom servisu možete pitati kada rezervišete svoje letove. Ukoliko postoje, osoblje će vas prilikom čekiranja sačekati na šalteru i pružiti vam usluge do poletanja. Ova mogućnost zavisi od aerodroma i države u kojoj se nalazite. Takođe, imajte na umu da porodice koje imaju više od jednog deteta imaju prednost korišćenja ove usluge.

3. Proverite lični prtljag

Uvek proverite svoj lični prtljag i ograničenja za nošenje istog. Sigurno ne želite da vas zaustave i prazne vaš lični prtljag prilikom čekiranja. Ovo može da vas dodatno iznervira i unervozi vaše mališane, pogotovo ako je gužva.  

4. Napravite pauzu

Iskoristite prostorije za igru, na aerodromu dok čeate let. Ovo će obradovati vaše mališane, a i vi ćete napraviti kratku pauzu pre leta.

5. Unapred rezervišite dobra mesta

Sigurno ne želite da sedite razdvojeni od svojih mališana. Shodno tome, prilikom rezervisanja leta tražite spojena mesta.

6. Pustite da vam deca pomognu

Ako imate više dece, to ne znači i više stresa- već više pomoći. Pustite da vam pomognu prilikom nošenja prtljaga, biće im zabavno.

7. Pažljivo čuvajte njihove pasoše

Iako puštate decu da vam pomognu prilikom pakovanja i nošenja stvari, imajte na umu da najbitniji dokument-pasoš uvek mora da bude pored vas. Stavite vaše i dečije pasoše u posebnu pregradu u torbi i budite bez brige.

Preuzeto: Yumama.com

Tagovi:
Pročitajte još: