U Danu izazova učestvovalo više od 700 građana opštine Odžaci

U najveću planetarnu sportsko-rekreativnu akciju “Dan izazova”, ove godine se uključila i opština Odžaci u kojoj je učešće uzelo više od 700 građana, a vežbao je i rekreirao se gotovo podjednak broj žena i muškaraca.

 “Dan izazova” (Challenge Day) je širom Srbije održan 30. maja, a svi koji su želeli da učestvuju u ovoj manifestaciji bili su u obavezi da se bave određenim sportsko-rekreativnim aktivnostima u trajanju od najmanje 15 minuta i da to prijave organizacionom odboru “Dana izazova” u svojoj opštini. U Odžacima to je opštinski Sportski savez.

– Cela ova nedelja u opštini Odžaci je u znaku promocije sporta i značaja fizičke kulture i vežbanja, jer traje evropski “Move Week” tokom koga se organizuje niz sportsko-rekreativnih događaja koji uključuju različite fizičke aktivnosti. U okviru ove nedelje dešava se i “Dan izazova” u koji smo se takođe kao opština uključili – kaže Jelena Ignjatić, predsednica Sportskog saveza.

U aktivnostima “Dana izazova” mogli su učestvovati svi koji su se uspeli organizovati, od dece, sportista, radnika, rekreativaca, do invalida i veterana bez obzira na pol.

Izazovu su se prema do sada dostavljenim izveštajima uključile četiri organizacije, Udruženje za pomoć MNRO opštine Odžaci, kao i osnovne škole “Miroslav Antić” iz Odžaka, “Branko Radičević” iz Odžaka i “Bora Stanković” iz Karavukova.

– Mi smo bili akteri “Dana izazova” sa oko 120 učenika sedmog, osmog i trećeg razreda. Prvo smo se zagrevali zajedno petnaest minuta sedmi i osmi razred, nakon čega smo imali interesantno takmičenje u stajanju na jednoj nozi. Zatim smo imali i takmičenje u limbo densu, gde su nam se priključili i učenici trećeg razreda – kaže Nenad Ignjatić, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima.

Organizovano su juče vežbali i učenici OŠ “Branko Radičević” u Odžacima i OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu.

Udruženje za pomoć MNRO opštine Odžaci održalo je na ovaj dan svoje tradicionalne sportske susrete osoba sa smetnjama u razvoju, na kojima su učesnici bili iz Sombora, Apatina, Novog Sada, Feketića i Odžaka.

Asocijacija Sport za sve Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, organizator je manifestacije “Dan izazova” u Republici Srbiji, u kojoj je ove godine učestvovalo oko stotinu opština i gradova i 700.000 građana.

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključivanja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima, kroz igru, druženje i zabavu.

Suština “Dana izazova” je međusobno nadmetanje dve žrebom izabrane opštine/grada iz iste kategorije, koji će korišćenjem najrazličitijih sportsko-rekreativnih sadržaja biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost. Rival Odžacima u ovogodišnjem izazovu bio je Despotovac.

Izvor: Radio Odžaci