fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U Kuli održane „Sportske igre mladih“

Kula - Sportske igre mladih

Paljenjem plamena prijateljstva počele su „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“. Za razliku od prošle godine, kada je čitava manifestacija održana u dvorištu Osnovne škole „Isa Bajić“, ove godine program je, sa izuzetkom basketa 3 na 3, održan na stadionu „Milan Sredanović“. Discipline koje su bile zastupljene su: koka-kola kup, turnir u malom fudbalu, basket 3 na 3, između dve vatre i trčanje na 60 metara. Pozivu organizatora su se odazvali sportski kolektivi sa prostora kulske opštine, a neki od njih su: Fudbalski klub „Hajduk 1912“, Škola fudbala „Kula S“ , Atletski klub „Hajduk Maraton tim“, Odbojkaški klub „Hajduk“ Kula, kao i mnogi drugi.

Daliborka Delibašić, pr menadžer „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“, izrazila je svoje lično zadovoljstvo što je karavan prijateljstva ponovo stigao u srce Bačke.

Karavan radosti i prijateljstva drugu godinu zaredom je u Kuli, a najveće zasluge za ovo domaćinstvo idu Miodragu Gogiću, istaknutom sportskom radniku i fudbalskom sudiji sa internacionalnim iskustvom. Gogić je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi što je prepoznala značaj jedne ovakve manifestacije za najmlađe naraštaje. Takođe, istakao je njihov značaj jer podstiču duh tolerancije, zajedništva, fer pleja i solidarnosti među decom.

„Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ su takmičenje regionalnog karaktera i osnovni cilj nije samo razvijanje takmičarskog duha, već i duha tolerancije i fer pleja među decom. Ideja igara rasla je iz godine u godinu i one su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona. Deca iz kulske opštine imala su priliku da pokažu svoje sposobnosti i afinitete kada je sport u pitanju i da budu deo najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi.

Tagovi:
Pročitajte još: