U Ligi fudbalskih veterana ukida se plej-of

U četvrtak, 19. jula, održana je redovna sednica Skupštine Lige veterana “Ante Bačić”. U prisustvu 9 članova Skupštine (od 12 klubova) usvojen je izveštaj o radu u protekloj sezoni, doneta je odluka o propozicijama za sezonu 2018/2019, izabrani su organi Lige veterana i preliminarno utvrđen datum početka nove sezone.

Skupština Lige veterana jednoglasno je usvojila izveštaj predsednika Takmičarske komisije Milana Jakovljevića za prethodnu sezonu 2017/2018. Konstatovano je da Liga veterana već više od 20 godina odoleva teskoćama, te da je i u prethodnoj sezoni bilo određenih problema, ali da je Takmičarska komisija na čelu sa Milanom Jakovljevićem uspešno privela sezonu kraju.

Na sednici su usvojene i određene promene propozicija, kako bi takmičenje fudbalskih veterana bilo kvalitetnije i zanimljivije. Najznačajnija promena u propozicijama je da se u sledećoj sezoni ukida plej-of, odnosno da će se nakon završetka ligaškog dela prvenstva proglasiti prvak i utvrditi konačan plasman ekipa na osnovu stanja na tabeli posle odigranog poslednjeg kola.

Svi klubovi u obavezi su da do 3. avgusta u 10 časova Takmičarskoj komisiji ili komesaru za takmičenje dostave spiskove igrača za jesenju polusezonu. Ekipe koje ne ispune ovu obavezu neće biti uključene u takmičenje. Nakon isteka roka za podnošenje spiskova, komisija će utvrditi konačan spisak učesnika lige i zavisno od toga utvrdiće se datum početka nove sezone. Preliminarno je prijavljeno 13 ekipa i ukoliko svi ispune navedenu obavezu prvenstvo će početi u petak, 10. avgusta.

Još jedna novina u odnosu na prethodne sezone je da više ni jedna ekipa neće moći da učestvuje u ligi van konkurencije. Ostale odredbe pravilnika o propozicijama ostale su manje-više nepromenjene.

Na skupštini su izabrani i organi koji će voditi takmičenje u Ligi veterana u sledećoj sezoni. Novi-stari komesar za takmičenje biće Milivoj Jovkić (Panonija Lalić). Novi predsednik Takmičarske komisije je Zvezdan Miljković (Radnički Ratkovo), a članovi Takmičarske komisije su, kao i u prethodnoj sezoni: Siniša Marković (Polet Karavukovo) i Nikola Blanuša (Borac Bački Gračac).

Izvor: Radio Odžaci