Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U Njujorku nastao potpuni haos zbog Plejstejšna! Masa podivljala na trgu, zakačila se na auto jutjubera, uhapšeno 65 osoba

Neredi u Njujorku

U Njujorku je u petak popodne nastao haos kada se velika gomila okupila na Junion skveru radi nagradne igre koju je organizovao jutjuber Kaj Senat, koji je optužen za podsticanje nereda.

Ljudi su se peli na vozila, dok su neki vukli barijere i bacali predmete na sve strane, uključujući i na policajce.

Dvadesetjednogodišnji influenser optužen je po dve tačke za podsticanje nereda i nezakonito okupljanje, kao i druge optužbe, rekao je šef odeljenja njujorške policije Džefri Madri na konferenciji za novinare u petak uveče. Privedeno je 65 osoba, uključujući 30 maloletnika.

Policija Njujorka je izdala uzbunu četvrtog nivoa, što je omogućilo mobilizaciju do 1.000 policajaca u to područje. Portparol je rekao da je bilo “brojnih” hapšenja.

U snimku sa mesta događaja vidi se kako Senata odvode policajci dok fanovi zbunjeno posmatraju. Ispostavilo se da onlajn zvezda nije imala dozvolu za događaj.

Jedna osoba je vidi se kako koristi aparat za gašenje požara, a tri osobe kako silaze sa vozila na koja su se popeli. Na licu mesta se nakratko video i dim.

Svedoci na licu mesta su izvestili da je obližnja radnja Wholefoods evakuisala ljude kroz zadnji deo zgrade jer je objavljeno da Senat poklanja Plajtejšn konzole. Izveštaji lokalnih vesti pokazuju da je vozilo u kome je bio Senat napustilo lokaciju prekriveno ljudima.

Nekoliko video-snimaka podeljenih na društvenim mrežama prikazuju Njujorčane kako pokušavaju da izbegnu metež i haos u prometnoj oblasti.

U snimcima se vidi i jako prisustvo policije i stvaranje barikada kako bi se masa zadržala u određenom regionu. Policija Njujorka je potvrdila incident i rekla ljudima da „izbegavaju to područje“ u ažuriranju objavljenom na Tviteru. Procenjuje se da je na trgu bilo oko 2.000 ljudi.

Kad je nastao haos, Senat, koji ima 6,5 miliona pratilaca na Tviču, objavio je snimak sebe okruženog stotinama fanova.

Dodela nagrada trebalo je da počne u 16 ​​časova po lokalnom vremenu, ali je park navodno bio pun sat ranije.

Tagovi:
Pročitajte još: