U novim uslovima od nedelje kreću šahovska prvenstva

Od nedelje, pa narednih sedam vikenda, igraće se šahovska prvenstva koja su u nadležnosti  ŠS Vojvodine. U Vojvođanskoj ligi grupa Subotica ima deset ekipa od kojih su sa ovih prostora: Polet Rastina, Vulkan Protektor Apatin, Omladinac Kucura i Hajduk Kula. Jedan rang niže, Severnobačka liga broji osam klubova među kojima su Ravangradske ajkule Sombor, Prigrevački šahovski klub Prigrevica, Bački Breg, Mladost Odžaci i Bezdan.

U prvom kolu Vojvođanske lige, Hajduk u Kuli dočekuje BTŠK iz Bačke Topole, Polet iz Rastine gostuje Omladincu iz Kucure, a apatinski Vulkan Protektor odlazi ekipi Vuk – Mat iz Bačke Topole.

U Severnobačkoj ligi u nedelju, Prigrevčani gostuju ekipi Mladosti iz Odžaka, Bački Breg dočekuje Bezdan, a Ravangradske ajkule ekipu Panonije. Svi mečevi počinju u 10 časova.

Na osnovu preporuka Evropske Šahovske Federacije uvedeno je nekoliko novina prilikom igranja koje će se primenjivati u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije. Iz tog razloga Šahovski Savez Vojvodine donosi sledeću preporuku pri organizaciji turnira i mečeva tokom epidemije Covid-19:

-Neophodno je nošenje maski u prostoru za igru i za vreme partije

-Sudije su u obavezi da nose maske tokom cele seanse

-Distanca između stolova za igru mora biti najmanje 1,5m

-Pri ulasku u salu preporučuje se merenje temperature

-Pre i nakon svakog meča obavezna je dezinfekcija prostora i predmeta

-Gužva je zabranjena, posetiocima, roditeljima i trenerima zabranjen je ulaz u salu za igru

-Neophodna je dezinfekcija ruku i nošenje zaštitnih rukavica

-Igrači moraju imati potpisanu izjavu koja potvrđuje da u poslednjih 10 dana nisu bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom

-Potrebno je obezvediti sredstva za dezinfekciju koja će biti dostupna na vidnom mestu svim učesnicima

– Pripremu i dezinfekciju table, figura, satova i drugih rekvizita, mogu raditi samo prisutne sudije ili osoblje koje odredi organizator