fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U Odžacima održano predavanje „Kako vaspitavati bez kritikovanja“

Majka i dete

U Skupštinskoj sali Sportskog centra Odžaci, održano je predavanje za roditelje pod nazivom „Kako vaspitavati bez kritikovanja“.

Pedagoškinja Biljana Grbović govorila je o tome da li postoje pozitivne kritike, zašto se koristi kritika, a ne neki drugi vaspitni postupak, zatim, da li je kritika efikasna i ko su ljudi koji mnogo kritikuju. Grbovićka je, ovom prilikom, istakla da je najveći problem što većina roditelja misli da je nemoguće vaspitati decu bez kritikovanja.

„Mislim da je vaspitanje bez kritikovanja nešto što i deca žele i nešto što je dobo za svaku porodicu i društvo, zato što je to vaspitanje čije je polazište ljubav i koje takođe uključuje i čvrstu disciplinu, a to je ono što roditelji često zaboravljaju i što im čini da je nemoguće ako idemo bez kritikovanja“, napomenula je pedagoškinja.

Ona je dodala da je u vaspitanju jako bitno pustiti decu da samostalno prolaze kroz životne situacije, kako bi oni izgradili karakter i samodisciplinu.

Predavanje je organizovala Narodna biblioteka „Branko Radičević“, a ono je bilo namenjeno roditeljima, kao i svima koji se bave vaspitnim radom sa decom.

Tagovi:
Pročitajte još: