U Odžacima otvoren pogon firme Poljostroj union

U krugu nekadašnje fabrike ITES u Odžacima danas je svečano otvoren pogon za proizvodnju PP veziva firme “Poljostroj union”, u prisustvu ambasadora Belorusije Vladimira Čuševa i počasnog konzula te zemlje u Beogradu i narodnog poslanika Dragomira Karića.

     Dragomir Karić je istakao da postoje velike mogućnosti za povećanje trgovinske razmene i proširenje ekonomskih veza između Srbije i Belorusije i zahvalio se ambasadoru te zemlje što je našao vremena da poseti opštinu Odžaci i svojim prisustvom podrži otvaranje pogona firme “Poljostroj union”.

– Naš plan je da naredne godine proširimo kapacitet i da zaposlimo novih 50-70 ljudi. Ići ćemo ka tome i da proširimo asortiman, da ne radimo samo poljoprivredno vezivo, već i pakovanja, džakove i džambo vreće. Naše najveće tržište je Vojvodina, ali pokušaćemo da kvalitetom osvojimo i druga tržišta, pre svega istočno koje nam je najinteresantnije – izjavio je vlasnik Čedomir Stanojević.

Mogućnosti saradnje odžačkih i beloruskih privrednika bila je jedna od tema i na prijemu koji je za visoke goste u zgradi opštine priredio prvi čovek lokalne samouprave Dušan Marijan.

Ambasador Čušev je tom prilikom predložio i da se odžačka opština zbratimi sa nekom od opština u Belorusiji, ponudivši u tome svoju pomoć. Dragomir Karić je predsedniku opštine Odžaci uručio svoju knjigu “Putin snaga Rusije”, koju je autorski uobličio zajedno sa bratom Bogoljubom.