fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U ovoj državi dozvoljeni su automobili samo u jednoj boji: Ostale su zabranjene, evo zašto

Automobili

U jednoj zemlji, automobili su ograničeni na samo jednu boju i to belu. Prema izveštaju BBC-a iz 2015. godine, građani su imali mogućnost kupovine samo belih automobila, sa mogućim izuzetkom svetle nijanse sive. Kasnije je objavljeno upozorenje da vlasti Turkmenistana aktivno uklanjaju s puta sve automobile koji ne zadovoljavaju ovu odredbu.

Ova vladina direktiva prisilila je mnoge vozače da potraže kupce za svoja vozila druge boje, kao što su crna, crvena ili plava, u drugim zemljama u regionu, budući da nisu bili u mogućnosti da priušte troškove ponovnog farbanja. S obzirom na veliki broj vozača koji su želeli da promene boju svojih vozila, cene u radionicama su porasle, prema izveštaju Revije Hrvatskog autokluba.

Iako vlada Turkmenistana nije pružila zvanično objašnjenje za ovu odluku, neki mediji sugerišu da je nekadašnji predsednik države, Gurbangali Berdimukamidov, koga je u martu 2022. godine nasledio sin Serdar Berdimukamidov, bio pristrasan i sujeveran, te je povezivao belu boju sa srećom.

Tagovi:
Pročitajte još: