U ovom gradu u Srbiji proglašena VANREDNA SITUACIJA ZBOG KORONA VIRUSA, ovo su nove rigorozne mere

Novi Pazar je uveo vanrednu situaciju zbog porasta broja obolelih od koronavirusa. Odluka je doneta u 15 časova na onlajn sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Odlukom su obuhvaćene mere zabrane okupljanja na javnim površinama više od pet osoba, zabrana organizovanja porodičnih veselja, ali i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 7 do 19 časova.

Za vreme rada ugostiteljskih objekata broj osoba za stolom ne može biti veći od dvoje, a obavezna je i distanca od dva metra između stolova.

Takođe, zabranjuje se konzumiranje i upotreba nargila.

Svakodnevno će biti dezinfikovane sve medicinske ustanove kao i okolina istih ali i najprometnije gradske ulice.

Iz ZZJZ u Novom Pazaru poručuju da je ovakva situacija očekivana zbog prevelikog opuštanja meštana od trenutka ukidanja mera Vlade.

Da podsetimo, drektor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je u utorak da je korona virusom zaraženo 20 lekara i skoro 40 medicinskih sestara u toj bolnici.

“Oni su se razboleli na radnom mestu, korona je ušla spolja”, rekao je Mahmutović za RTV Novi Pazar.

On je rekao da je zabrinjavajuće što su svi pacijenti koji su došli u poslednjih 15 dana, a koji su pozitivni na korona virus, pacijenti sa težim opštem stanjem. Prema Magmutovićevim rečima, čak i oni sa blažom kliničkom slikom bolesti Covid-19 imaju temperaturu po nekoliko dana i malaksali su.

Do maja je zabeleženo 100 obolelih u Novom Pazaru, a od maja do danas, još 200 pa je tako ukupan broj obolelih u tom gradu trenutno 339. Iz Zavoda kažu i da je situacija, ipak, pod kontrolom.

Preuzeto: srbijadanas.com