U ponedeljak počinje škola za apatinske osnovce

Ponedeljak 3. septembar 2018. godine biće prvi školski dan za apatinske osnovce koji će se nakon letnjeg raspusta vraiti u školske klupe. Ove godine jedna od novina je to da će poslepodnevna smena kretati u 13 sati i 20 minuta što je sat vremena kasnije u odnosu na prethodnu godinu. Prema rečima direktorke osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, Sanje Šijan ovo pomeranje je napraveljeno kako bi se obezbedilo dovoljno vremena i učionice pospremile i dovele u red za učenike koji pohađaju nastavu u poslepodnevnim časovima.

Ove godine u prvi razred krenuće 126 učenika, a još uvek se čeka potvrda ministarstva kako bi se znalo da li će prvaci biti raspoređeni u pet ili šest odeljenja.

-Za učenike drugih, četvrtih i i viših razreda školska godina počinje 3. septembra od 8 sati po rasporedu koji će biti istaknut na sajtu škole. Prvi i treći razredi će krenuti u poslepodnvenoj smeni koja po novom rasporedu zvonjenja počinje u 13 sati i 20 minuta, takođe raspored zvonjenja će biti istaknut na veb sajtu naše škole. – rekla je Sanja Šijan.

Ona je dodala da će roditeljski sastanak za roditelje đaka prvaka biti održan u petak 31. avgusta u “Višenamenskoj” sali sa početkom od 17 sati.

Čas odeljenskog starešine učenika petih razreda će se održati istog dana 31. avgusta od 9 sati, a učenici petih razreda treba da dođu u učionicu kod svojih učiteljica gde će ih dočekati novi odeljenski starešina.

-Svim učenicima u ime uprave škole i u svoje lično ime, želim srećan početak školske godine sa željom da ostvare što bolje uspehe. – dodala je direktorka osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Izvor: Radio Dunav