fbpx
0°C

U Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru organizovan Sajam virtuelnih preduzeća

SEŠ - sajam

Na Sajmu virtuelnih preduzeća i manifestaciji „Dođi i ti“, koji je organizovala Srednja ekonomska škola Sombor, svim somborskim maturantima, kao i maturantima iz Bezdana, predstavljeno je deset virtuelnih preduzeća. Ovim preduzećima upravljali su učenici SEŠ. Ovaj Sajam predstavljao je priliku da se maturanti upoznaju sa istorijatom, obrazovnim profilima i mogućnostima za prikupljanje ekonomskih, pravnih i administrativnih znanja u Srednjoj ekonomskoj školi.

Maturanti su imali priliku da obiđu kabinete za obuku virtuelnih preduzeća, da se upoznaju sa naučno-nastavnim kapacitetima, kao i svim uslovima u kojima se odvija proces obrazovanja u ovoj srednjoškolskoj oblasti. Takođe, učestvovali su u rešavanju studije slučaja sa ekonomskom i preduzetničkom temom.

Virtuelna preduzeća su se takmičila u veštinama pregovaranja, komunikacije i poslovnih ugovora, a pobednik je bilo preduzeće „Sport time“, koje su vodili Milica Paunović, Vukašin Dražić i Milijana Mitrović, a mentorka im je bila Nataša Gradinac, direktorka škole. Oni će predstavljati Sombor i svoju školu na Republičkoj smotri virtuelnih preduzeća, koja je zakazana za kraj aprila u Pirotu.

Tagovi:
Pročitajte još: