Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U toku Konkurs za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja

javni konkurs

Grad Sombor raspisao je danas osam javnih konkursa, a između ostalog i Konkurs za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja.

Cilj Konkursa je promocija i očuvanje kulturnog nasleđa lokalne zajednice i to kroz razvoj savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija. Ovako postavljen opšti cilj Javnog konkursa je moguće ostvariti u saradnji sa udruženjima građana koja su, u svom radu, usmerena na promociju i očuvanje specifičnosti kulturnih obeležja lokalnih zajednica, sa posebnim osvrtom na kulturnu tradiciju ruralnih, multietničkih i Multikonfesionalnih lokalnih zajednica. Da bi se ovaj, opšti cilj postigao, potrebno je pripremiti i osmisliti adekvatne vidove podrške kako bi se udruženjima, kao nosiocima projektnih aktivnosti, omogućila edukacija o postojećim vidovima promocije kulturnog nasleđa; opremanje udruženja i podrška učešću na sajmovima, bazarima i sličnim manifestacijama sa ciljem predstavljanja autentičnosti kraja iz koga dolaze, do, konačno, sprovođenja programa obuka kako bi članovi udruženja stekli neophodne veštine i znanja, obzirom da se u detaljnijim kriterijumima i bodovnoj tabeli podrška razvoju kapaciteta Udruženjima koja nemaju značajnije iskustvo u realizaciji ovakvih projekata navodi kao jedan od osnovnih merila za ocenu ispravnosti i kvaliteta predloga projekta udruženja.

Sve detalje pročitajte na linku:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/konkursi/javni-konkurs-za-dodelu-sredstava-grada-sombora-za-ocuvanje-kulturnog-nasledja-i-razvoja-savremenog-nacina-onterpretacije-lokalnih-obicaja-i-tradicija-u-2023-godini/

Tagovi:
Pročitajte još: