Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U toku obuka martovske klase vojnika na vodi

Vojska

Na privremenom poligonu Vojske Srbije na reci Savi kod Šapca u toku je realizacija stacionarnog logorovanja vojnika na služenju vojnog roka generacije mart 2024 i polaznika kurseva za podoficire roda inžinjerije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Tokom dvonedeljnih vežbovnih aktivnosti, vojnici i budući podoficiri unapređuju znanja i veštine stečene u Centru za obuku kopnene vojske, u kojem u ovoj fazi osposobljavanja prolaze specijalističku obuku za dužnosti u okviru roda.

Fokus tokom obuke na reci je na organizovanju skelskih i desantnih mesta prelaska, izviđanju komunikacija i savlađivanju vodene prepreke uz upotrebu formacijskih i improvizovanih inžinjerijskih sredstava. Realizuje se i obuka za upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava u izvršavanju specijalističkih zadataka inžinjerije u zahvatu plovnih puteva.

Stacionarno logorovanje je jedan od završnih segmenata specijalističke obuke vojnika na služenju vojnog roka, ali i polaznika kurseva za podoficire Vojske Srbije.

Vojnike sada očekuje provera obučenosti i potom kolektivna obuka u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka, dok će budući podoficiri nastaviti metodsko i stručno osposobljavanje po programu kurseva za podoficire, kako bi se u potpunosti pripremili za početne podoficirske dužnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: