Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U toku rehabilitacija atarskih puteva na teritoriji opštine Apatin

atarski put

Na osnovu dobijenih sredstava putem Konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za uređenje atarskih puteva, trenutno se radi put u Sonti. Radove je obišla predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, zajedno sa svojim pomoćnikom za komunalnu oblast i ruralni razvoj, Tomislavom Silađijem.

„Kilometar atarskog puta je na isti način urađen prošle godine u Svilojevu, a sada su na red došli Sonta i Apatin. Pri rekonstrukciji se primenjuje prvo metoda stabilizacije puta, gde se postojeći sloj od 40 centimetara usitnjava, te sa cementnim vezivom, kamenim agregatom i vodom meša, poravnava i utabava valjkom. Završni sloj se postavljen sa tucanikom i na ovaj način se trajno rešava problem da se put ne haba, što će u mnogome olakšati prolaz našim poljoprivrednicima“, rekla je Korać.

Ukupna vrednost investicije je 20.210.728,00 dinara, čime će se realizovati rekonstrukcija putevi na inicijativu naših poljoprivrednika iz Apatina i Sonte. U Apatinu je to katastarska parcela 10192, ili konkretnije produžetak ulice Juke Kolaka ka Kurjačici u dužini od jednog kilometra, dok će u Sonti biti urađeno 750 metara livadskog puta na delu katastarske parcele 9505/1, 9505/2 i 8336, tačnije u nastavku Kajmakčalanske ulice ka atarima.

Tagovi:
Pročitajte još: