Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

U trci za primat na tržištu: Nova pravila na aplikaciji WhatsApp su obavezna za sve

WhatsApp

Zbog novih propisa EU, Meta je promenila uslove korišćenja i politiku privatnosti za WhatsApp Messenger. Kompanija je objavila na svojoj veb stranici sa čestim pitanjima.

WhatsApp menja neka pravila zbog ažuriranih direktiva EU u vezi sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA) i Zakonom o digitalnim tržištima (DMA). Ovo uključuje nove uslove u vezi sa principima i smernicama za messenger koji opisuju šta je dozvoljeno, a šta nije na platformi.

Takođe će uskoro biti moguće slanje poruka između WhatsApp-a i podržanih aplikacija “trećih strana”, kao što su konkurentski mesindžeri, poput Telegrama i Singala, što je takođe u skladu sa propisima EU. WhatsApp takođe opisuje jasnije definicije novih opcija za prijavu neprikladnog sadržaja operateru. Mada, stručnjaci kažu da je to upravo problematično jer je još nejasno kako će to biti regulisano.

Što se tiče međunarodnih mehanizama prenosa podataka, WhatsApp će se ubuduće oslanjati na EU-US Data Privacy Framework za korisnike u EU, koji ima za cilj da obezbedi poštovanje propisa o zaštiti podataka.

Prema najavi iz WhatsAppa, podrzumeva se da će svi telkući korisnici prihvatiti nove uslove, a novi će biti automatski ažurirani, prenosi Tech Advisor.

Tagovi:
Pročitajte još: