Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ubistvo u Prigrevici: Do obračuna došlo zbog neraščišćenih računa

prigrevica ubistvo

Simo Zoroja (26) iz Prigrevice ubio je hicima iz pištolja svog prijatelja i sugrađanina Nikolu Dimića (34), a potom se razneo bombom nedaleko od kuće u izbegličkom naselju u ulici Stojana Matića bb u kojoj je počinio zločin. Kako nezvanično saznaje ’’Blic’’, Zoroja je došao u kuću Dimića juče oko 16 časova gde su se posvađali oko nekih neraščišćenih računa što je izgleda dovelo do obračuna.

– Prigrevica je malo mesto u apatinskoj opštini i svi se međusobno poznaju tako da je policija operativnim radom u sadejstvu sa nadležnim javnim tužilaštvom za vrlo kratko vreme utvrdila da se žrtva i ubica poznaju od ranije. Zoroja je kod Dimića došao besan u želji da rasprave nešto te se nakon kraće svađe vratio do svoje kuće u susednoj Karađorđevoj ulici odakle je poneo pištolj i ručnu bombu. Vratio se kod Dimića i hladnokrvno ga ubio, a zatim se verovatno zaputio kući te je u trenutku rastrojstva, valjda kada je shvatio šta je učinio, skrenuo na obližnji poljski put i na stotinak metara od ulice se razneo ručnom bombom oko 16.30 časova – priča za “Blic” izvor blizak istrazi.

Misteriozni grafit na kući ubijenog

Prema njegovim rečima, istraga ne isključuje mogućnost da je do obračuna došlo zbog nekog duga ili zajedničkog ulaganja koje se izjalovilo.

– Dva dana pre ove tragedije na zidu kuće Dimića pojavio se grafit za sada nepoznatog autora u kom se uz uvrede sada pokojni Dimić poziva da ’’vrati 10 posto go*no’’. Prema jednim informacijama, Zoroja je pozajmio novac Dimiću da započne neki posao a da mu ovaj za uzvrat daje 10 odsto od zarade, dok se po selu priča i da je Zoroja dao Dimiću novac koji mu je zbog kašnjenja u otplati rekao da će mu pozajmljeno vratiti sa kamatom. No, istraga koja je i dalje u toku će utvrditi detalje ove tragedije a pravu istinu o motivu i uzroku sukoba pokojnici su sa sobom odneli u grob – priča naš sagovornik.

“Bili su prgavi, ali…”

Prigrevčani i dalje u čudu prepričavaju ovaj događaj i odmahuju glavom u neverici da su dve porodice zavijene u crno nakon svega što su u životu prošle.

– I jedna i druga porodica pobegla je iz Krajine za vreme ovog poslednjeg nesretnog rata i skrasili su se u Prigrevici gde su počeli normalno da žive. U početku je to bila borba za goli opstanak ali su se konačno svi skućili i živeli kako dolikuje. Nikola i Simo su bili relativno mladi kada su došli pa se i ne sećaju kroz kakvu su sve golgotu prošli njihovi roditelji i rođaci. Možda da se sećaju tih dana, možda im ne bi palo na pamet da se svađaju bog sveti zna zbog čega jer ništa ne može biti opravdanje da se nekome oduzme život. Poznajem ih obojicu, bili su to dobri momci, malo prgavi, ali takvi smo svi mi Krajišnici. Ne damo na sebe. Tako je verovatno i ovde bio slučaj. Nijedan ni drugi nisu hteli da popuste misleći da su u pravu te su zavili celu Prigrevicu u crno. Iz rata pobegli da bi u miru tako strašno skončali – priča nam jedan stariji Prigrevčanin u neverici.

Jedan od komšija kaže da je Simo bio povučen dečko, da se tu rodio i odrastao i radio u pivari.

– Došao sam da obiđem detelinu na svojoj njivi, i tu do moje vidim njegov auto, tad sam shvatio da se ovde ubio – ispričao je komšija.

Motiv zločina ostaje misterija

Po nalogu višeg javnog tužioca tela pokojnih Zoroje i Dimića prebačena su po službenoj dužnosti u novosadski Institut za sudsku medicinu na obdukciju ali nezvanično saznajemo da nadležni ne očekuju puno pomoći od rezultata koje će dobiti iz te medicinske ustanove jer je već zaključeno da je došlo do ubistva i samoubistva koji sami po sebi zatvaraju slučaj zato što su i žrtva i počinilac preminuli i zato što za sada ne postoji osnov sumnje da je u ovoj tragediji učestvovalo neko treće lice tako da je ostao nepoznat samo motiv zločina.

Izvor: Blic

Tagovi:
Pročitajte još: