fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Učenici Gimnazije ,,Petro Kuzmjak“ iz Italije se vratili potkovani novim veštinama i znanjima

Gimnazijalci

Nakon uspešno sprovedene Erasmus plus mobilnosti, učenici prvog i drugog razreda Gimnazije ,,Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura vraćaju se u Srbiju. Oni su u prethodnih nekoliko dana, zajedno sa svojim profesoricama Sonjom Čapko i Ljiljanom Rudakijević, boravili u gradu Frosinone nadomak Rima i pohađali nastavu sa svojim italijanskim vršnjacima, a akcenat je ove godine bio stavljen na unapređivanje digitalnih veština, komunikaciju, ali i ekologiju. Potkovani novim veštinama i znanjima, ono što su naučili u Italiji preneće vršnjacima najpre u svojoj školi, a kasnije i u školama u okolini i to putem radionica i prezentacija.

Učenici su imali priliku da prisustvuju tradicionalnom karnevalu grada Frosinone, posvećenom plodnosti i prosperitetu, da posete Gradski muzej i Gradsku većnicu gde je delegaciju škole pozdravio gradski sekretar za sport koji im je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu. Naredni dani protekli su radno, a sučani vikend Kuzmjakovci su iskoristili da posete Rim i tom prilikom obišli su Koloseum, fontanu Di Trevi, kao i Vatikan.

Prema rečima direktorice škole, Natalije Budinski, ovo je sjajna prilika za učenike iz male, ruralne sredine, da u okviru evropskih projekata posete evropske metropole, kao i da nauče nove veštine koje su bitne za kraj srednjoškolskog obrazovanja. Škola se uvek trudi, u skladu sa Razvojnim planom, da podigne kvalitet nastave na najviši nivo. U fokusu su učenici kako gimnazije, tako i turističkog smera i u poslednjih nekoliko godina imaju izvanredne rezultate, a učenici ove škole obavljaju stručnu praksu u inostranstvu.

Tagovi:
Pročitajte još: