fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Učenici ŠOSO „Vuk Karadžić“ stekli značajna iskustva na dvonedeljnoj stručnoj praksi u Budimpešti

Sombor - ŠOSO Vuk Karadžić

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru u prethodnih 12 meseci realizovala je projekat „Učenici škole za obrazovanje učenika sa posebnim potrebama na stručnoj praksi sa međunarodnim iskustvom“ u okviru Erazmus+ programa.

Jedanaest učenika i četiri nastavnika Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“, škole za obrazovanje učenika sa posebnim potrebama u Somboru, boravili su na dvonedeljnoj stručnoj praksi u Budimpešti.

Praksa u Budimpešti pružila je priliku učenicima srednje škole koji pohađaju obrazovni profil za servire da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mestu stručne prakse koje se bavi upravo onim područjem rada u kojem se učenici i obrazuju. Prepodnevne sate učenici su provodili na praksi u Domu za stara lica, dok su slobodno vreme iskoristili za obilazak Budimpešte i upoznavanje različitih znamenitosti.

Boravak u Budimpešti bio je prilika za posetu Ambasade Srbije u Mađarskoj. Učenike i nastavnike škole ugostio je ambasador Ivan Todorov, koji je organizovao odlazak u Sentandreju i obilazak crkve i crkvenog muzeja, kao i srpske Gimnazije „Nikola Tesla“.

Kroz dvonedeljnu praksu učenici su stekli iskustvo u radu sa starijim osobama, pokazali su organizacione i timske sposobnosti, dogovarali su se oko podele zaduženja i na veoma odgovoran način pristupali su poslu i rešavanju problema uz poštovanje pravila poslovnog kodeksa ponašanja. Kroz ovaj vid stručne prakse razvili su nove veštine i sposobnosti koje će moći da koriste u budućnosti. Projektni rezultati predstavljeni su javnosti i putem prikazivanjem filma i prezentacijom o sprovedenoj mobilnosti.

Erazmus+ je jedan od najvećih programa Evropske Unije koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Cilj ovog programa je da putem celoživotnog učenja, podrži obrazovni, profesionalni i lični razvoj pojedinaca u okviru ovih oblasti. Program Erazmus+ u Srbiji sprovodi Fondacija Tempus.

Tagovi:
Pročitajte još: