Učenički doprinos organizaciji slave sela u Riđici

Povodom seoske slave u Riđici, Prenos moštiju Svetog Nikolaja, organizovan je prigodan kulturno-umetnički program. Organizator je nastavnica srpskog jezika OŠ ,,Petar Kočić”, Marina Graovac. Na montažnoj bini u dvorištu stare škole deca su pokazala da se snalaze u raznim oblastima. Učenici škole (nekoliko bivših osnovaca i sadašnji osnovci, članovi sekcije ,,Mladi književnici”) su na veoma zabavan i humorističan način ispričali šta je to što buduće đake očekuje u školi. Publika se zabavila, nasmejala, a ,,glumci” su brzo zaboravili na početnu tremu. Moglo se videti da nastavnica ima i odlične recitatore, plesače, voditelje. Pored najave, maturantkinje koje su vodile program, govorile su zanimljivosti i o samom selu i njegovim institucijama (škola i crkva).

Devojčica koja pohađa drugi razred, a uspešan je đak i muzičke škole, svirala je klavijaturu i otpevala pesmu ,,Plava ptica”.

Program je obogatila dečja grupa GKUD-a ,,Ravangrad”. Njihov koreograf je Bojana Dobrilović, a odigrali su igre iz Banata, Niša i Vladičinog Hana.

Organizacija kulturnog dela ove godine je prvi put pripremljena na ovakav način, a to zahvaljujući nastavnici Marini Graovac, koja je potvrdila da joj ovaj deo odlično ide. viber image viber image 2

Piše: redakcija