Učešće odžačkih srednjoškolaca u takmičenju FIMEK nagrađuje znanje

Počeo je novi ciklus takmičenja maturanata srednjih škola “FIMEK nagrađuje znanje” u kome su i ove godine učešće uzeli učenici obe odžačke srednje škole koji su nastupili drugog i trećeg dana takmičenja.

Ekipa Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka osvojila je prvo mesto u konkurenciji još četiri srednje škole i plasirala se u polufinale takmičenja. Gimnaziju i ekonomsku školu iz Odžaka predstavljali su učenici Branko Beronja, Miloš Medić i Dušan Stanković.

Pored pobedničke škole, drugog dana takmičenja 25. januara učestvovale su i Srednja škola “Sveti Sava” iz Sombora, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola takođe iz Sombora, Srednja tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Kule i Gimnazija “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Trećeg dana takmičenja, 26. januara, nastupili su učenici Tehničke škole Odžaci. Ekipa u sastavu Filip Mićunović, Predrag Stanišić i Denis Majera ostvarila je takođe lep rezultat zauzevši drugo mesto iza učenika Tehničke škole “9. maj” iz Bačke Palanke.

Učesnici takmičenja trećeg dana bile su i Poljoprivredno-prehrambena škola “Stevan Petrović Brile” iz Rume, Saobraćajna škola “Pinki” iz Novog Sada i Srednja tehnička škola “Milenko Brzak – Uča” iz Rume.

“FIMEK nagrađuje znanje” je takmičenje za sve maturante iz Vojvodine koje tradicionalno organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) iz Novog Sada.

Cilj ove akcije jeste promovisanje znanja i preduzetništva kao ključne kompetencije, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje i da razvijaju lične preduzetničke kompetencije.

Izvor: Radio Odžaci