fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Udruženje žena ,,Ideja“ proslavilo 10 godina postojanja

Udružnje žena ideja

Udruženje žena ,,Ideja“ iz Kule proslavilo je 10 godina postojanja. U to ime, članice su u prostorijama Penzionerskog doma u Kuli organizovale malo druženje za goste sa kojima imaju dugu saradnju, kao i izložbu svojih radova.

Udruženje žena ,,Ideja“ osnovano je 2014. godine i okuplja žene iz Kule i okoline koje se druže, razmenjuju kreativne ideje i izrađuju različite predmete za domaćinstvo – ukrasne predmete, dečije igračke, tkanine… Svoje radove izlažu na manifestacijama u Kuli i okolini, a posebno su ponosne na organizaciju Festivala ručnih radova i suvenira koji tradicionalno organizuju od 2017. godine.

Po rečima Ljubice Grdinić, sjajnu saradnju imaju kako sa Turističkom organizacijom Opštine Kula, tako i sa Lokalnom akcionom grupom ,,Srce Bačke“:

,,Naše Udruženje danas slavi 10 godina postojanja i u to ime organizovali su malo druženje za naše goste sa kojima imamo dugu saradnju. Takođe smo organizovali malu izložbu naših radova, da se vidi čime se bavimo. Naše Udruženje broji 28 vrlo aktivnih članica, tako da ima zaista predivnih radova – nakita, heklanih igrački, veza… Najbolju saradnju imamo sa Turističkom organizacijom Opštine Kula i sa Lokalnom akcionom grupom ,,Srce Bačke“, sa kojom sarađujemo od samog početka i zapravo smo njeni prvi članovi“.

Tagovi:
Pročitajte još: