Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uhapšene 63 osobe povezane sa sportskim nasiljem u Grčkoj, većinom navijača pirejskog Olimpijakosa

Sportsko nasilje

Grčka policija uhapsila je 63 osobe optužene da su članovi kriminalne organizacije povezane sa sportskim nasiljem, prenosi Rojters.

Oni su uhapšeni juče u sklopu šire policijske operacije koja je uključivala racije u 87 domova i konfiskovanje mobilnih telefona, laptop računara, noževa i vazdušnog oružja.

Policija je identifikovala oko 160 pripadnika kriminalne grupe koja je aktivna bar od 2019. godine, a njeni članovi, većinom navijači kluba Olimpijakos, uhapšeni u ovoj akciji su optuženi za, između ostalog, nezakonito posedovanje narkotika, oružja i eksploziva, kao i pljačku i ubistvo iz nehata.

Ova istraga pokrenuta je u decembru prošle godine nakon što je preminuo od povreda Georgios Lingeridis, policajac koji je učestvovao u sukobu navijača i policije tokom utakmice odbojkaških klubova Olimpijakos i Panatinaikos, zbog čega je više od 400 ljudi privedeno, a jedan muškarac je u zatvoru i čeka suđenje.

Policija sumnja da je reč o kriminalnoj organizaciji koja se nalazi u Atini i drugim grčkim gradovima.
Potpredsednik Olimpijakosa Aleksis Kougias rekao je za Rojters da taj tim i njegov vlasnik”nisu povezani sa slučajem i optuženima na bilo koji način”.

Posle ubistva policajca Lingeridisa, grčka vlada je uvela mere poput postavljanja sigurnosnih kamera kod terena i stadiona, a navijači će morati da se, ako žele da uđu na stadion, identifikuju preko državne aplikacije na mobilnom telefonu.

Tagovi:
Pročitajte još: